Trettiosjukvm

Bloggskolan.

april 12, 2013

Okategoriserat

Jag är ju ganska ny med den här bloggen. Efter tre månader är jag fortfarande lite skakig på benen och är inte säker på om jag gör rätt, vad jag gör bra, vad jag missar… Lite som Bambi som fortfarande är ute på hal is. Och allt eftersom så dyker det upp fler och fler frågor och funderingar. Hur viktigt är det med riktigt fina bilder med bra skärpa, måste jag ta fram den lite bättre kameran? Vad ska jag tänka på när det gäller layout? Om jag lånar bilder från andra, får jag det då verkligen, hur funkar den biten egentligen? Är den här bloggplattformen den bästa, och bloggnamnet- funkar det? Det är faktiskt mer att tänka på än vad man kan tro. Funderingar som inte endast handlar om vilket inlägg jag vill göra och publicera, för förutom det finns det liksom en del som sker bakom kulisserna.

Och precis när jag satt och funderade på allt det här som allra mest, så dök den bästa påskpresenten upp. Bloggskolan. Det är en nätkurs som skapats utav Underbara Clara, Trendenser och Annakarin Nyberg. Jag har fått förmånen att haka på den här skolan i en månads tid, för att lära mig mer och kunna utvecklas med min blogg. Jag tror det är bra och lärorikt att vara med även om man är gammal i gemet, inte bara om man är en newbie som mig! Så är ni nyfikna tycker jag absolut ni ska kika på det!

bloggskolan_Frilagd

Bild: härifrån (där man även kan läsa mer)


2 svar till “Bloggskolan.”

  1. Åsa skriver:

    Till syvende och sist är det ändå innehållet som räknas, det finns de som har superfina layouts etc men i övrigt torftigt innehåll (som att köpa dyr modetidning och så är de första 15 sidorna bara reklam, du vet), sen finns det de som har en ganska enkel och kanske t o m tråkig utformning men är sjukt roliga/intressanta/engagerande/spännande beroende på vad de handlar om, om det är sina egna liv, mode, livsbetraktelser, inredning eller vad det nu än må vara.

    Jag tycker du har börjat bra, både med fin layout och med en tydlig inriktning! Men ja, man ska väl ange källan om man lånar bilder från någonstans för att vara korrekt. Dina egna bilder bestämmer du ju över själv och hur de skall se ut och i vilken upplösning.

  2. trettiosjukvm skriver:

    Tack för din respons Åsa! Och för de fina orden! :) Det är absolut innehållet som räknas, men en första blick kan ju avgöra om man ens vill ta reda på vad innehållet egentligen är, har men ”fel” layout eller gel fel intryck då så kanske det är kört direkt.. Sån är jag när jag kikar på nya bloggar iaf, domen faller väldigt snabbt :) Hoppas du har en fin helg! Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *