Trettiosjukvm

Jul i mitt ”hus”.

december 17, 2013

Okategoriserat

Jorå, det är minsann lite jul i mitt ”hus”! Med betoning på lite. Ska erkänna att jag varit snål med det klassiska iår, till och med mina älskade tomtar från Rolf Berg som hängt med sen jag var liten har fått stanna kvar i källaren. Det gjorde nästan lite ont i hjärtat när jag inte plockade upp dom ur lådan detta året. Detta kan leda till att jag nästa år överdriver åt det andra hållet istället. Då kanske det blir rött och tomtar i varje hörn. Kanske blir vartannat år?

Men när mamma sa att hon hade tänkt lite likadant iår, med mycket grönt i form av hyacinter etc och ljust, och lugnat sig lite med tomtarna, satte jag stopp direkt. Det är nämligen så att tomtelandet där det nästan är överdrivet med tomtar som gjorts iordning varje jul så länge jag kan minnas, och den gamla kyrkan som funnits i släkten länge (som till min förtvivlan snart sjunger på sista versen) som man fortfarande kan vrida upp så den spelar Blinka lilla stjärna, måste vara framme. Det är tradition. Det ska vara som det alltid varit. Allt ska fram!

Jag tror kyrkan fått sin plats nu igen, lagom till att jag kommer till helgen. Kanske de flesta från tomte- familjen också. Mamma vågar nog inget annat.

Bilder: trettiosjukvm


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *