Trettiosjukvm

Hemma hos mig.

mars 1, 2016

Hemma hos mig, Inredning

Jag tänkte vi skulle ta en liten titt hemma hos mig, hänger ni med?!

Vi börjar i köket! Jag älskar verkligen kök, alla kök… Det är hemmets hjärta och där jag trivs som bäst. Här ser ni mitt bord som är gjord utav en gammal dörr från 1800-talet, mina favoritstolar från Thonet och lite ljuslyktor m.m. som ständigt förändras.

Intill balkongdörrarna i köket samlas växter som för tillfället behöver lite extra solljus. Längtar så till våren då jag äntligen får flytta ut växter till balkongen och göra fint även där!

När jag flyttade in satt det sjöstenskakel med någon form av terrakottafärg. Inte riktigt min kopp te. Men istället för att riva ner hela kaklet som sitter hela vägen upp till taket så valde jag att måla det vilket jag är himla nöjd med! Samtliga luckor, lister och hyllor målades i en grå färg som jag älskar, tycker det blev en fin ton! På de öppna hyllorna samlas lite allt möjligt som jag tycker om.

Ena sidan av vardagsrummet! Här stoltserar bland annat en utav mina favoritmöbler- hyllan Woody från Hay. Köpte den när jag flyttade in då jag ”vägrade” ha en vanlig tv-möbel. Istället blev det denna som gör att det fortfarande känns luftigt och får plats med en massa fint. Ni ser även min samling tavlor som står lutade mot väggen ”så länge”. Som jag tidigare nämnt har jag någon form av spikångest, men nu när jag äntligen bestämt mig för att de ska få flytta upp på väggen då samlingen nu blivit komplett saknas det tydligen rätt spikar åt mina tjocka betongväggar. Well well, ett steg i taget…

Ett hörne i vardagsrummet, med min soffa från Furninova, lite samlade kuddar och en gammal goding i form av en industrilampa från IKEA.

Just nu är det lite ”jag ställer det här sålänge” ovanpå de där furuskåpen från IKEA. Men en dag snart ska jag göra det fint även där!

I ena hörnet av mitt sovrum står klädhästen med blandade kläder som är favoriter just nu. Lite huller om buller och inte färgkoordinerat direkt, men ändå. På golvet skymtas fårfällen som kommer från bondgården på min paradisö, som jag sätter ner mina fötter på varje morgon.

Vägglampor från IKEA, fjäderlampa i taket och en slarvigt bäddad säng med linnelakan från Göteborgsbaserade Tell me more. Även här ska det komma upp tavlor på väggen… En vacker dag.

Många bilder blev det, men hoppas ni tyckte det var roligt att kika lite!

 

Bilder: trettiosjukvm


8 svar till “Hemma hos mig.”

 1. Amanda skriver:

  Hej! Va fint! Undrar vad du har för färgkod i sovrummet?

 2. Camillasnyahem skriver:

  Hur fint som helst!

 3. Så fint du har det! Fiffigt att måla kakel och luckor istället för att göra om allt. Jag gjorde en liknande variant i mitt kök för ett par år sedan där skåp, luckor, väggar och tak målades i samma mörkgrå kulör. Fint, men blir varmt av solen kan jag meddela! ;)
  kram L

 4. Elin skriver:

  Gud va roligt att få se massa bilder från dig! Det ser jättefint och mysigt ut! Mer sånt tycker jag!

  • Trettiosjukvm skriver:

   Åh men tusen tack, vad glad jag blir! Mer kommer! Är det något speciellt du vill se mer av? :) Tack för att du läser, kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *