Trettiosjukvm

La bella Roma!

april 7, 2016

Resor & Utflykter

Nu är jag hemma från Rom igen, och vilken resa det blev! Vi var fem vänner som åkte på tjejweekend, några från Göteborg och några från Stockholm, och jag längtar redan tills vi bokar nästa! Jag älskar verkligen Italien så det var så roligt att äntligen få uppleva Rom!

Vi hyrde lägenhet via Airbnb, det var verkligen supersmidigt, och bodde hur bra som helst. Det var centralt och nära till allt! Vi gjorde precis det vi ville göra- åt och drack oss i genom stan. Det här kaffet drack jag utanför en liten kaffebar som var ett hål i väggen och gjorde den godaste (och billigaste) cappucinon jag någonsin druckit.

Trots endast 2 1/2 dag så hann vi med allt vi ville! Vi såg så mycket och hann uppleva och upptäcka stan för fullt, utan den minsta stress. Här ser ni vackra trappräcken inifrån Vatikanen, jag tog så många trappsteg nerför den här att jag nästan blev snurrig tillslut.

För en som blir exalterad över vackra fasader och portar var ju detta paradiset. Skulle kunna göra slut på hela minnet i telefonen på endast bilder på alla dessa dörrar och portar… Tycker nästan det är dags att mitt lägenhetshus här hemma tar efter, vill också kliva in i en vacker port varje dag! Vilken dröm!

Åt och drack oss igenom stan var det ja.. Med 25-30 graders värme kombinerat med att vara i landet som har den absolut godaste glassen blev det många sådana här. ”Dags för en till glass eller?” var återkommande och min standard sen jag var liten- fragola & stracciatella beställdes in flitigt på knagglig italienska.

Ni ska få tips på mina guldkorn tänkte jag! Så var beredda på att bli överrumplade med fler bilder på Rom, och hoppas ni inte tröttnar! men först tänkte jag ge några snabba korta;

Boende – testa air bnb! Så himla mysigt att ha sin egna lägenhet, det kändes nästan som om jag bodde i Rom på heltid. Inte mig emot. Så smidigt och så lätt!
Packa ner– bekväma skor och kamera! Du kommer att gå, gå och gå lite till. Och så finns det så otroligt mycket vackert som för alltid kommer stanna kvar i näthinnan men ibland är det skoj att även ha bilder att titta tillbaka på.
Tips från en turist– stå inte i en evighetskö till Vatikanen. Den där kön som slingrar sig runt muren. Om det inte är ett museum du vill besöka förstås. Kliv rätt in i St Peters kyrkan som både är gratis och inte kräver kö, så blir du hänförd där istället. Eller så köar du till Sixtinska Kapellet, men se till att hamna i rätt kö… (Från en som gick på niten!)

Mer kommer framöver, Ciao!

 
Bilder: trettiosjukvm


8 svar till “La bella Roma!”

 1. Så jättefina bilder! Den första var jag tvungen att låna från Instagram i förgår och lägga ut :D

 2. Karin Stjärnkvist skriver:

  Planerar själv en weekend i Rom, så jag tar tacksamt emot tips på allt ifrån bra boende till restauranger och sevärdheter! Tack för en härlig blogg!

 3. maja skriver:

  Rom är verkligen helt fantastiskt. Vad härligt att få åka dit på vårweekend, ser fram emot fler bilder. :-)

 4. Åh vad härligt och vilka fina bilder Fanny! Jag ska också till Rom i september så ser framemot fler tips från dig!:) Kram och ha en fin vecka!

  • Trettiosjukvm skriver:

   Vad skoj Jenny, du har verkligen något att se fram emot! :) Tips kommer inom kort! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *