Trettiosjukvm

Min Romguide.

april 20, 2016

Mat & dryck, Resor & Utflykter

Som utlovat- mina tips i Rom!

 

 
Förutom det jag redan nämnt från min resa till Rom har jag några tips till! Och jag tänkte givetvis fokusera på det jag själv fokuserar som allra mest på när jag reser- restauranger och barer! Så håll i hatten, här kommer de!

 
Barziliai – Bar i stadsdelen Monti. Gemytlig och mysig bar med trevlig personal och inredning helt i min smak!

 

 
Ai Tre Scalini – Restaurang i stadsdelen Monti, ligger precis mittemot Barzilai, så en matbit här först och ett glas Prosecco tvärs över gatan sen är ett hett tips! Jag föll för allt det gröna som dominerade och växte fritt hängande över gatan! Restaurangen är från 1895, känns som ett riktigt stammishak full med italienare som, precis som vi, njöt av fantastisk mat och god stämning! Missa för guds skull inte deras tryffelhonung och ricotta!
 

 
Bar del Fico – Bar på just Piazza del Fico (ett stenkast från Piazza Navona). De har även en restaurang men den testade vi aldrig. Härligt avslappnat ställe med goda drinkar! Här samlas italienarna och spelar schack under det stora fina fikonträdet utanför, och alla förväntningar på en italiensk eftermiddag uppfylls på direkten. (Psst… beställ in en Aperol!)
 

 

 
Il Chianti – Restaurang på Piazza Il Chianti, precis runt hörnet från Fontana di Trevi. Jag åt den nästbästa pastan i hela mitt liv (nr 1 är fortfarande citron- raviolin vid Comosjön), nämligen ravioli fylld med ricotta och spenat med en tryffelsås till som gjorde att vi alla ville slicka talriken ren. Härlig omgivning av vackra hus och citronträd, gå hit!
 

 

 
Coromandel, café! Vi gick hit för en frukost! Alldeles för söt för vår smak då pannkakorna simmade i sirap men riktigt fin inredning och som ligger i ett härligt område!
 

 

 
Vi kikade in i baren Salotto42, ligger på Piazza di Pietra, som i många år drevs av bloggerskan och modellen Malin Persson och hennes dåvarande man. Hann tyvärr aldrig testa det, men verkade vara ett mysigt litet ställe, i närheten av Pantheon.
 

 
Hoppas något tips kan komma till nytta! Och jag måste säga att jag blev lite förälskad i Rom, längtar redan efter att åka tillbaka…


3 svar till “Min Romguide.”

  1. HANNA AHLIN skriver:

    Vilken härlig resa Fanny! Jag har aldrig varit i Rom, måste testas.

  2. Emma - By Emma skriver:

    Härliga tips, har antecknat Salotto 42 och vi tänkte också bege oss till Monti en kväll. Vi bor väldigt nära Del fico, har bord på deras restaurang på Lördag. Där får ni äta nästa gång du åker till Rom, mycket trevligt ställe!

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *