Trettiosjukvm

Mina växter.

april 27, 2016

Hemma hos mig

Jag inbillar mig att jag har gröna fingrar. Eller ja, jag kämpar för att ha det iallafall. Jag älskar växter och blommor och små sticklingar och vill att alla ska trivas och må bra här hemma. Det är en sådan härlig känsla när de växer och lever länge…! Jag har fotat av (nästan alla) mina växter, och just nu finns de här hemma hos mig…
 

 
Fjädersparris, som trivs som tusan verkar det som. Riktigt stor och fin! // Min lilla squash som jag fick med mig från Sticklingbytar- dagen och som jag tänkte kan få flytta ut till balkongen sen när graderna är lite snällare. Växer så det knakar och ska flytta in i kruka nu! // Stickling av en Palettblad som jag väntar på ska få rötter. Älskar verkligen färgen! // En nyinflyttad Doktor Westerlund. Tips på överlevnad för den? Hit me! Doftar så gott av citrus…
 

 
Min Fikus som har fått hänga med länge nu. Är det en Fiolfikus tro? Någon som vet? // Knappt så de syns, men där kämpar Vallmo. Hoppas hoppas de tar sig snart. // En liten kvist från Doktor Westerlund fick sättas i jord i min glaskupa, ska bli skoj att se om den trivs där. // Kvistar från en gammal Murgröna som får stå i en kemiflaska, tycker det är extra fint när man ser rötterna. // Min stora Elefantöra som nog är den växt jag lyckats med alla bäst här hemma, utan att göra nåt särskilt alls faktiskt.
 

 
Pillerfikus, som jag fått stickling på från en kollega för ca ett år sedan. // Lyckoklöver. Jag älskar verkligen denna blomman! Den är så fin med sina små rosa blommor och jag tycker det är så roligt att den öppnar upp och vaknar till liv när det är ljust och ”går och lägger sig” när det är mörkt. Ska erkännas att jag har 5 stycken hemma… // En rackare som jag faktiskt inte vet vad det är. Satte ner en böna i jorden för två veckor sen och sedan har den fått fnatt och växer varje dag… Ska bli kul att se vad det blir mer! // En liten Pelargon med vacker rosa färg, som jag köpte när jag kikade in på Pelargonmuséet alldeles nyligen.

Där var de- mina små pärlor! Vilka växter och blommor är era favoriter?


8 svar till “Mina växter.”

 1. Emma - By Emma skriver:

  Men så duktig du är Fanny!

  Just nu är min favoritblomma våra stora fiolfikusar. Annars gillar jag Monstera som är lättskött och passar mig rätt bra. Jag har två doktor Westerlund som är himla fina också. Inomhus föredrar jag gröna växter men utomhus frossar jag gärna i härliga blommande växter.

  • Trettiosjukvm skriver:

   Åh men tack! Jag försöker iaf! :) Ja Dr Westerlund är så fina, jag verkar inte riktigt lyckas med min dock, får se om det vänder! Kram

 2. Martina skriver:

  Det är en fiolfikus också. Har två. Denna dom du har och en mer vaxad/blanka blad. Och den första trivs väldigt bra lite längre in men fortfarande ljust rum.
  Sen fick jag reda på att alla sorter fikusa gillar vara på samma ställe. Som man skulle låta den vara så anpassar den sig. Jag gillar flytta runt på mina växter. Och dom är inte ens i närheten så fina som dina. Min fjäderspariss kommer och går hela tiden. Vet bara att den är väldigt törstig. God fortsatt lycka till dina växter

 3. Sofia skriver:

  Mina favoriter är myrten, myrsine, fikon, fjädersparris och dr. Westerlund. Gröna växter utan blommor är min melodi!
  Mina Westerlund växer så det knakar så jag antar att jag måste göra något rätt. Tror att de trivs att stå ljust och vattnas ofta. Jag klipper mina rätt ofta och gör nya sticklingar eller sätter i vas. Har dem framme hela året.

  • Trettiosjukvm skriver:

   Är nog ganska med dig där med gröna växter utan blommor! :) Förutom Lyckoklöver då, de är jag ju lite förälskad i… Kram!

 4. Ida skriver:

  Oj vad många fina växter! För första gången ser jag nu en pillerfikus och känner att jag MÅSTE ha en sådan! Sedan älskar jag elefantöron. Hur sjutton har din vuxit sig så stor? Jag tycker inte att det händer så mycket med mina?

 5. Amanda skriver:

  här kommer jag ett år senare… tänkte bara säga att den ”fiolfikusen” ser ut att vara en ficus benghalensis, alltså en banjanfikus eller banjanträd. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *