Trettiosjukvm

Bloggtankar.

juni 16, 2016

Okategoriserat

image
 
Ett något trött uttryck men jag kan ändå inte låta bli att säga- ”det var bättre förr”. Som bloggare kanske det inte är superbra att erkänna det, men här kommer det ändå… jag läser färre och färre bloggar ju mer tiden går. Jag hade en lista på min dator tidigare med mina favoriter, som jag sedan plöjde varje dag. Tror inte jag missade många inlägg faktiskt. Men nu är de endast ett par kvar som jag fortfarande går in och läser.

Och när jag säger att ”det var bättre förr” kan jag tycka precis just det med bloggarna. Nu menar jag såklart inte alla. Men jag har märkt att jag tycker en del hade mer charm tidigare. Mer känsla på något sätt. Sen blev det mer business och allt blev lite för perfekt, och de är givetvis jättefina och bra de med men jag har märkt att jag istället vill börja hitta de där pärlorna som inte börjat slå stort riktigt än. De där undangömda guldkornen. Där bilderna inte är så perfekt redigerade. Kan till och med bli trött på alla filter inser jag, där den ena bilden blir mer och mer den andra lik för att man dansat runt på samma sätt inne på VSCO. Men får man säga så när man själv sitter och redigerar en bild tills man blir helt nöjd? Jag är ju likadan själv.

Men iallafall, det finns faktiskt inte så många bloggar jag klickar mig in på längre. Jag vet inte vad det beror på. Om vi (eller är det bara jag?) mer uppskattar det snabbare flödet och även den kvickare responsen som det är på Instagram och att det är förklaringen? Men å andra sidan säger jag emot mig själv där för ibland kan jag bli trött på just mängden bilder, ibland vill jag bara få hitta en riktigt bra text jag kan få läsa istället, vart tog de vägen? De vackra orden. Jag märker att jag knappt bläddrar i magasinen längre heller, vilket jag älskade att göra förr. Nu ligger de mest där som ett smycke på soffbordet, mest för att omslaget är snyggt. Eller samlas på hög för att ”ta tag i sen”. Kan det vara för att man redan matats så mycket med inspiration och nya intryck att man tagit in dagens dos?

Jag vet inte. Och jag kanske är helt ensam om det också. Är lite nyfiken på vad framtiden har att ge, hur våra rutiner förändras och vad vi har för behov framöver när det gäller det där.

Vad tror ni? Hur tänker ni kring sociala medier och bloggar etc?


6 svar till “Bloggtankar.”

 1. Mia skriver:

  Ja, lite samma här, har blivit mindre bloggar och tidningar sen instagram kom. Dock gillar jag instagram. Dina bilder är alltid fina och inspirerande . Använder du dig av nåt speciellt filter i vsco?

  • Trettiosjukvm skriver:

   Älskar Instagram, enklaste och snabbaste sättet att få ny inspiration. Kan dock undra ibland vad nästa steg blir? Tusen tack, vad glad jag blir! Just nu har det blivit mycket A5 i VSCO. Kram!

 2. Sofia skriver:

  Håller med. Har ingen blogglust längre för jag är trött på att allt måste vara perfekt och tillrättalagt. Har t.om skapat ett privat Instagramkonto där jag kan publicera vad jag vill och när jag känner för’t.. :)

  • Trettiosjukvm skriver:

   Ja visst går det där i vågor? Känner ibland att jag blir trött på att se ”samma samma” hela tiden, ögonen behöver andra intryck. Hoppas allt är fint med dig! Kram

 3. Filippa skriver:

  Åh känner exakt detsamma. Speciellt med magasinen. Har prenumerat länge på Plaza Interiör, men allt förf ofta den senaste tiden bläddrar jag snabbt igenom dem o lägger dem åt sidan, just för att läsa senare. Men jag kommer aldrig till senare. Det får helt enkelt bara ligga och se fina ut med ett allt mindre inspirerande innehåll.

  • Trettiosjukvm skriver:

   Visst är det tråkigt? Har så många magasin nu som samlats på hög och som jag aldrig tar tag i längre, trots att det kändes som en lyxig stund förr. Intressant att se hur det där förändrats…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *