Trettiosjukvm

Buy less, choose well.

augusti 16, 2016

Okategoriserat

Jag vet inte hur det är med er, men ibland kan jag bli lite trött på köphetsen. Vi matas dagligen med nya produkter i olika slags flöden och det bidrar till en viss köphets. Är det inte en klänning som är mest hypad just nu så är det en ny vas precis alla ska ha. Och japp, jag hakar själv på det där titt som tätt, och jag bidrar även till en viss köphets iom att jag tipsar om produkter här på bloggen osv. Men ibland kan jag vilja strejka bara, för det kan kännas så skönt att inte konsumera så mycket i perioder. Man måste inte ha allt.

Sen brukar jag ha olika faser när det kommer till att just handla. Ibland blir det fokus på inredning och det är vad jag vill lägga pengarna på just då, och ibland så behöver jag rusta upp garderoben, eller styra upp badrumshyllan med nya skönhetsprodukter. På sommaren tex, då hamnar mitt hem i någon form av paus, den tar semester. Jag packar oftast väskan och lämnar den ändå den perioden. Sen kommer höst, och då vill jag ha nya kläder. Sen kommer vintern, och då vill jag mest klä mig varmt och lägger hellre pengar på att göra det mysigt hemma. Och så fortsätter det så, i olika faser.

Något ni känner igen er i kanske?

Men om vi ska se till just inredning, så för mig krävs det inte alltid så mycket för att känna en förändring. Kanske vill jag fixa iordning lite hemma, då kan det faktiskt räcka med en ny växt med en fin kruka till, eller en fin kudde till soffan. Eller, inte handla något nytt alls utan bara plocka undan och plocka fram annat. Ta bort allt ovanpå det där skåpet och göra om, bara för att ögat ska få vila på något nytt. Det behövs inte alltid mer än så. Du behöver inte rensa hela inredningsbutiken för att det ska kännas nytt. Men vill du köpa något, köp då det du verkligen älskar, då kan en enkel pryl lyfta upp ett helt rum.

Hur känner ni kring det där? Make sense eller mest babbel?


Ett svar till “Buy less, choose well.”

  1. Sofia skriver:

    Jag fattar precis!
    Har också de där perioderna. Ju äldre jag blir desto mer tänker jag efter och köper mest sånt som jag verkligen gillar (klart att det kan bli ett och annat felköp..). Både inredning och kläder. Inte lika mycket impulsshopping längre, utan lite mer betänketid. Håller med om att det egentligen inte behövs mycket för att det ska kännas nytt och fräscht.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *