Trettiosjukvm

A shot of ginger.

september 18, 2016

Mat & dryck


 

 
Som jag tidigare nämnt har jag åkt på en envis förkylning och hosta, och tidigare i veckan när jag tänkte att hostmedicinen inte räckte till stökade jag till det i köket och gjorde egen ingefärsshots. Vet inte om det är den som gjort att jag känner mig bättre nu men de säger ju att ingefära är bra för en så vem vet!

Kanske vill du gör en egen? Såhär gjorde jag;

– riv ner 300gr färsk ingefära (med skalet på) i 1 liter vatten
– värm vattnet på spisen men inte så det börjar koka för då försvinner nyttigheterna. Jag hade min på lägsta, i ca 20minuter
– ta av från spisen och sila bort allt skal, rör sedan i 1/2 dl honung
– låt svalna, pressa sedan ner 2 citroner
– botten upp! Ca 4cl om dagen ska tydligen göra susen

Lycka till!
 
Bilder: trettiosjukvm


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *