Trettiosjukvm

Lunch med Rörstrand.

september 11, 2016

Okategoriserat

Rorstrand-1
 
Rorstrand-17
 
Rorstrand-80
 
Rorstrand-13
 
Rorstrand-64
 
Rorstrand-36
 
I fredags var jag och några andra bloggare bjudna på presslunch för Rörstrand. Lunchen höll till på en väldigt speciellt plats, nämligen ombord på Ostindiefararen Götheborg, vilket var en väldigt häftig känsla.

Till bords hade jag bland annat Frida, Emma, Martin och Johanna, och som alltid var det väldigt trevligt att ses! Anledningen till presslunchen var att Rörstrand firade hela 290år, vilket de givetvis ville uppmärksamma och jag är väldigt glad över att jag fick vara en del av det. Rörstrand är nostalgi och klassiskt för mig, mina föräldrar har haft det blåvita porslinet hemma så länge jag kan minnas, och nu har även mina skåp förgyllts med delar ur servisen Ostindia Floris.

Det var häftigt att få höra historien bakom Rörstrand och kopplingen till just Ostindiefararen. Att få se skärvor (nedersta bilden) som de hittade ombord på fartyget som hade förlist 1745 och som sedan legat där på havets botten i 150år. Som sedan blev startskottet för servisen Ostindia. Fick nästan lite gåshud när de berättade.

Häftig miljö, och en vansinnig god tre rätters- lunch från Sjömagasinet. Tusen tack Rörstrand och Trendgruppen för en bättre start på helgen!
 

Bilder: Alice


2 svar till “Lunch med Rörstrand.”

  1. FRÖKENTV skriver:

    riktigt snygga bilder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *