Trettiosjukvm

Min Köpenhamns guide.

september 14, 2016

Inredning, Mat & dryck, Resor & Utflykter


 
För ett par veckor sen fyllde en vän 30, så vi bestämde oss för att kidnappa henne till Köpenhamn över helgen! Den staden tillhör verkligen en av mina favoriter, och jag har alltid sagt att jag skulle kunna tänka mig bo där. Utan tvekan.

Tänkte passa på att dela med mig av mina tips! Häng med!
 

 
För en inredningsnörd som mig kan det vara skoj att ta ett besök på Hay House. Det ligger ett par våningar upp i ett vackert hus och med bästa utsikten. Tror det brer ut sig över två plan om jag inte tänker fel, givetvis fullt med produkter från Hay, härligt!
 

 
Tycker verkligen om smyckena från danska Jane Koenig, som givetvis har en egen butik i Köpenhamn. Man kan tycka att jag borde tagit en bild på smyckena snarare än inredning när vi var där, men så långt tänkte jag tydligen inte. Butiken (det kanske finns fler, men jag har bara besökt en) ligger för övrigt i ett område jag tycker mycket om! Det är att rekommendera att ta sig lite ifrån Ströget där man annars lätt hamnar, för att hitta de där pärlorna och smågatorna.
 

 

 

 
Ett stenkast från Jane Koenig (bokstavligen) ligger en annan favorit- Beau Marché. Med kombinationen inredning/café/vinbar har den allt man kan önska i min värld. Här passade vi på att vila våra fötter och svalka oss med Aperol Sprits och vitt vin. Kändes som det enda rätta. Ett mysigt ställe att slå ihjäl lite tid på, helt klart. Här omkring finns många restauranger om man kanske är sugen på en lunch mellan shoppingen.
 

 
Det här stället kommer nog inte som en överraskning bland pärlorna. Atelier September. Jag undrar hur många bilder på Instagram som susat förbi i mitt flöde härifrån. Och jag förstår varför, inga konstigheter. Men jag har så många bilder därifrån att det förtjänar ett eget inlägg, stay tuned.
 

 
Stilleben. Värt ett besök om du gillar inredning och främst posters, ramar osv. Lätt att hitta till då det ligger på en liten sidogata från Ströget. Har en poster med fjädrar härifrån som jag är mycket förtjust i, och fler blir det nog framöver…
 
image
 
Köttbyn. Vi hade tur som bodde så nära så vi kunde strosa över dit, det tackar mina klackar för. Ser ni himlen vi möttes av på vägen? Magiskt. Köttbyn är ett gammalt slakthusområde fullt med restauranger och barer. Kan anses lite ”stökigt” kanske, men jag älskar det. Tänk The meatpacking district.
 

 
Vi gick alltså till Köttbyn på kvällen och åt på Paté Paté, där jag även var förra gången då jag besökte Köpenhamn. Väldigt god mat, mycket folk, härlig stämning och snyggt! Bör dock bokas bord om ni ska dit, ett tips! Och just det, missa inte risotton eller sangrian. Har hört att även Fiskebaren ska vara bra om ni vill ha ett alternativ som ligger nära.
 

 
Det var allt för den här gången! På återseende, underbara Köpenhamn.


2 svar till “Min Köpenhamns guide.”

  1. Emsan skriver:

    Vilken bra Köpenhamnsguide du satt ihop, tack så mycket! Perfekt att inspireras av nästa gång det är dags för en tripp, suget efter Köpenhamn kommer varje höst :)

    • Trettiosjukvm skriver:

      Kul att du tycker det, hoppas den kommer till användning! Den stan är ju helt underbar:) kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *