Trettiosjukvm

My kind of saturday.

november 2, 2016

Göteborg, Inredning, Mat & dryck

Förra helgen var min mamma hos mig på besök. Vi brukar ta någon helg då och då när hon hälsar på och vi gör allt det där vi tycker bäst om. Bland annat tog vi en favoritrunda på lördagen, jag tänkte ni skulle få hänga med!
 

 

 
Först ut var frukost på Brogyllen. En klassiker. Vi missade dock själva frukostpaketen med 4 min (så enormt irriterande) men det löste sig med goda ostmackor! Där satt vi en bra stund och gömde oss undan regnet. En fin start på dagen.
 

 

 
Runt hörnet (nästan) ligger inredningsbutiken Rum21, där de alldeles precis hade ändrat om i butiken. Deras gamla ”vardagsrum” hade förvandlats till kök, och konceptet vi ser så mycket utav nu att man ska få en känsla av att det är ett levande kök (med bröd liggandes framme osv) hade de anammat till butiken. Fint! Men kanske att jag hade önskat något annat och nytt.

Däremot blev jag förälskad i ”sovrummet” och färgtonerna där inne. Väldigt mysigt och ombonat…
 

 

 

 
Sedan var det dags för ännu en inredningsbutik, Artilleriet. Vi betade av favorit efter favorit som ni förstår. Fokus låg på kuddar och ljuslyktor, och det hade kunnat sluta med att vi tömde butiken, men vi höll oss.
 

 

 
Sedan korsade vi innergården för jag ville visa mamma Artilleriet Studio, innan de nu stängde ner sista oktober. Ska bli intressant vad det ska bli där nu, hoppas de har något nytt spännande i tankarna! Jag blir alltid lika kär i de mjukt rosa sammetsstolarna när jag är där, även fast de aldrig skulle passa in hemma hos mig.
 

 
Tänk vad bra att allt det bästa ligger så nära. Korsar man innergården igen och smiter snabbt igenom Da Matteo möts man av Floramor & Krukatös (Kaserntorget) som har massor med fina blommor, växter och krukor. Jag var lite på jakt efter växten Polka Dot, så himla fin växt med vita prickar, men gick inte därifrån med någon, i alla fall inte denna gång!
 

 

 
På slutet (eller början, beror på hur man ser det) av Magasinsgatan ligger Artilleriet the Kitchen. Alla deras köksprodukter och tillbehör finns där i en liten söt butik. Vi tog en vända även här!
 

 
Efter det susade vi vidare till Vallgatan 12, som även de hade ändrat om i sin butik. Tyckte mig se att de börjat sälja kök nu, och att de minskat ner sin blomsteravdelning. Jag fick med mig något väldigt fint som jag velat ha länge, återkommer om vad!
 

 

 
Sista stoppet (inte egentligen, men i inlägget) blev på Da Matteo´s lilla hörna i Victoriapassagen, som även de hade gjort om! De har världens godaste bullar där, ifall ni inte redan visste.

Ett långt inlägg, men så kan det bli!

 

Bilder: trettiosjukvm


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *