Trettiosjukvm

Hvar guide / Del 1.

juli 18, 2017

Resor & Utflykter


 
Som ni vet har jag precis varit på semester på ön Hvar i Kroatien. Europas soligaste ö sägs det. Det var första gången jag var där, men absolut inte sista. Längtar redan tillbaka! Om ni också ska dit eller funderar på att åka tänkte jag att det kanske vore kul med en liten guide till mina pärlor jag hittade! Det finns så mycket tips och bilder jag vill dela med mig av dock, så det blir uppdelat i två delar, hoppas ni gillar det!
 

 
Vi bodde på Hotell Amfora, som jag skulle säga är det finaste hotellet där. Det ligger alldeles perfekt med en fin promenad längs vattnet på 10 min till centrum. Med en utsikt som den här då man äter frukost finns det inte mycket att klaga på direkt. Vi trivdes!
 

 
Strax utanför hotellet, precis vid vattnet, ligger Bonj Les Bains Beach Club. Det blev aldrig att vi gick dit men tyckte att det såg väldigt fint ut, antingen om man vill sätta sig och ta ett glas eller om man vill hyra en solbädd för en dag. Bra läge och snyggt!
 

 

 
Om man promenerar ca 10 min från hotellet åt andra hållet än mot centrum kommer man ut till Falko. Ett mysigt litet ställe att äta en god lunch på, eller bara en kaffe. Lite soft musik i bakgrunden, trevlig personal, vitt tyg uppspänt i träden ovanför och vita trämöbler. Jag gillade allt här, verkligen en liten pärla! Charmigt, trevligt och go atmosfär.
 

 
Bland det bästa jag vet när jag reser är att testa restauranger, och jag vill gärna hitta rätt till de bästa. Jag fick finfina tips på det från olika håll, och det är jag så glad över. I varenda liten mysig gränd kryllade det av den ena härliga restaurangen efter den andra, men jag tror att vi knep de allra bästa faktiskt!

Här ovan har ni Fig, ett väldigt mysigt ställe i en smal gränd. Vi testade aldrig deras mat men fick känslan av att det var lite lättare och mindre rätter här. Däremot tog vi oss ett litet stopp här för ett glas innan vi gick vidare, kan vara lite tricky att hitta till men det var himla mysigt. Andra tips jag vill dela med mig utav är definitivt Gaixa med sin risotto, köttet på Dalmatino (vilket i övrigt är ett ganska turistigt ställe, vilket är lite synd), Passarola där man sitter inomhus men under bar himmel, och de absolut bästa drinkarna ska intas på sköna Kavalanda som snabbt blev en favorit.
 

 
Då det inte finns stränder här, utan man lägger sig lite var man vill på klipporna, valde vi att hyra solbäddar då det kändes lite skönare. Vi bodde fem minuter ifrån Hula Hula Beach Club, dit vi gick de flesta av dagarna. Det blir en del fest där framåt eftermiddagen/kvällen men vill man ducka det är det bara att göra som vi gjorde och strosa hemåt igen när det drar igång som mest. Men vi tyckte det var skönt att ligga där, perfekt att bada (har jag sagt att vattnet var det vackraste och mest kristallklara jag sett?) och att kunna köpa dricka och mat när det var dags!

Det var första delen på min lilla guide! I nästa ska ni få läsa om vår roadtrip, båtutflykten till en liten mysig ö och restaurangen med menyn som fick det att vattnas i munnen. Hvar fick mig verkligen att falla pladask.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *