Trettiosjukvm

Hvar guide / Del 2.

juli 23, 2017

Resor & Utflykter

Jag hoppas min guide till underbara ön Hvar i Kroatien kanske var till nytta för någon som ska dit nu i sommar. Här kommer som utlovat del 2, då det var så mycket jag kände att jag ville dela med mig av.
 

 
En av dagarna kände vi att vi ville åka på roadtrip för att utforska ön lite! Jag hade läst att man kan hyra färgglada gamla bubblor, vilket kändes som en rolig grej- så det fick det bli! Valet föll självklart på knalligt rosa och jag var mer än nöjd. Det finns en som hyr ut dessa för ca 900kr för en dag, i stan precis vid busshållplatserna- tips tips!
 

 

 
Första stoppet vi tog var vid Zarace. Vi ville starta dagen med ett morgondopp och kunde inte tänka oss göra det på en vackrare plats än här. En liten mysig vik som jag verkligen kan rekommendera. I närheten finns även ett litet lunchställe (när man kommer ner för backen ligger badviken till höger och lunchstället till vänster). En fantastisk liten oas, Zarace, en pärla man inte får missa.
 

 

 
Andra stoppet vi tog med vår lilla bubbla var i Stari Grad. Det var dags för lunch, och vi testade Zvijezda Mora där vi beställde tonfisk carpaccio och citronöl. Citronöl hörrni, världens bästa grej! Restaurangen var mysig och trevlig, och Stari Grad var en lugnare by än själva Hvar City. Skön atmosfär och lite mer avslappnat här än inne i själva Hvar.
 

 

 
Dags för sista stoppet- Jelsa! En ännu mindre by, där vi strosade runt en sväng och sen slog och ner och tog en glass i hamnen. Här fanns det inte så mycket att göra men det var roligt att sett det och ta ett litet stopp här. Och ser ni de gamla männen som sitter på rad på ”Ljugarbänken”? Jag blir alltid så innerligt nyfiken på vad de sitter och pratar om, hade så gärna satt mig ner där en stund. Lyssnat på alla roliga historier.
 

 

 
En annan dag tog vi en båt ifrån centrum ut till ön Palmizana. Vi hade bokat solbäddar på beachklubben Laganini, och det är jag väldigt glad över att vi gjorde! Så himla härligt att ligga där hela dagen och baden var helt fantastiska- vilket vatten! Maten på lunchen var riktigt fin den också, kan varmt rekommendera deras risotto med scampi och valnötter! Jag tyckte mer om Laganini Beach Club än Hula Hula.
 
Det var allt från min Hvar guide! Förutom en sista sak, som utlovat, den absolut bästa restaurangen- Black Pepper. Välj deras tryffel ravioli och ni kommer aldrig vilja beställa något annat efter det…

 
Bilder: trettiosjukvm


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *