Trettiosjukvm

Ristoria.

september 17, 2017

Göteborg, Mat & dryck


 
För ett litet tag sedan var jag bjuden till en väldigt trevlig presslunch på Ristoria. Restaurangen ligger i Incontros gamla lokaler, alltså i samma byggnad som Gothia Towers huserar.
 

 
Ristoria tar dig till Italien, med goda smaker och en härlig känsla. I början av lokalen är det en mer öppen och ljus restaurangdel, som känns mer anpassad för lunchgäster. Och längre in i lokalen, en halvtrappa upp, är det mörk inredning och lite murrigt med skinnsoffor och svarta snygga detaljer. Jag gillar det!
 

 
Vi var ett härligt litet gäng som gömde sig undan regnet som öste ner över Göteborg den dagen, och blev serverade mat sittandes kring baren samtidigt som vi fick en presentation om allt från hur menyn såg ut till hur det gick till när de åkte ner till Italien för att ta fram deras olivolja.
 

 
Maten var himmelsk, och jag är kräsen när det kommer till det Italienska köket ska ni veta, mest för att det ligger mig så varmt om hjärtat. Så jag kan verkligen rekommendera er att gå hit! Om inte en nästintill rinnande burrata sallad gör dig hungrig så kanske en löjromspizza med kantareller gör det? Som ni ser har de även en ”Mercato” i anslutning til restaurangen, där man alltså kan köpa med sig lite goda råvaror hem om man får feeling. Måste vara bästa tanken.

Tack kökschef Krister Dahl och köksmästare Christian Gustavsson för en supergod och trevlig lunch, jag kommer snart igen!

 
Bilder: trettiosjukvm


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *